„Tinere, ție îți zic, scoală-te!”

6 Iulie 2016

Pe data de 23 iunie, toți copii care s-au adunat de-a lungul timpului în jurul preotului din sat au susținut o cateheză în fața mai multor preoți și a oficialităților invitate. Dat fiind că tinerii din grupul de cateheză sunt sau se apropie de perioada adolescenței, am decis ca tema catehezei să fie surprinsă prin câteva cuvinte ale Sfântului Apostol Luca: „Tinere, ție îți zic, scoală-te!”.

În cadrul acestei activități au fost puse în discuție teme cum ar fi libertatea și responsabilitatea care vine odată cu aceasta, dar și probleme specifice vârstei adolescenței. De asemenea, am propus câteva joculețe care să îi facă pe cei prezenți să înțeleagă și să se implice activ în prezentarea catehezei. 

La finalul activității, invitații și participanții la cateheză au avut ocazia să își spună părerile, să ofere sfaturi sau să completeze ceea ce simțeau că trebuie clarificat, ceea ce a ajutat la corectarea și fixarea noțiunilor. Îndemnul final al grupului de cateheză a fost unul simplu: „Tinere, scoală-te! Nu din biserică, ci ÎN biserică!”

 

P.S.: Despre activitățile catehetice din întregul protopopiat puteți citi aici.